Werkwijze Diëtiste

Een juiste balans en tegelijkertijd genieten, daar streef ik naar!

Veel mensen denken bij een diëtist meteen aan een streng dieet. Maar enkele (kleine) aanpassingen in de voeding kunnen vaak al zorgen voor een positief resultaat. Naar mijn mening is dit bij veel hulpvragen de meest effectieve manier om een doel te bereiken. Met deze gedachte gaan we dan ook samen op zoek naar een voedingspatroon dat past bij jou.

Naast voedingsadviezen geef ik cliënten graag meer inzicht in de verschillende voedingsproducten. Ik laat zien hoe je zelf bewustere keuzes kunt maken. Deze bewustwording zorgt voor succes en blijvende resultaten op lange termijn.

Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen en voorkeuren, waarvoor een advies op maat belangrijk is. Daarnaast is het van belang om samen persoonlijke en haalbare doelen te stellen. Het bereiken van deze doelen zorgt voor extra motivatie en doorzettingsvermogen.

 

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

We starten met een intakegesprek dat ongeveer één uur zal duren. Tijdens dit eerste gesprek gaan we een aantal zaken doorspreken om het dieetadvies persoonlijk en haalbaar te maken. Wat is de reden voor een leefstijl verandering? Hoe ziet de huidige leefstijl eruit? Wat wil je bereiken? Welke voorkeuren heb je en waar moeten we rekening mee houden? Allen even belangrijk om tot het juiste, passende advies te komen. Ook zal ik een lichaamsanalyse doen om in de toekomst resultaat te kunnen meten.

Daarnaast bespreken we het vervolgtraject. Ook dit traject is voor iedereen anders. De een heeft voldoende aan één gesprek waarin handvatten gegeven worden om zelf verder te gaan, de ander wil graag meer begeleiding als stok achter de deur. Alles is mogelijk.

Een vervolgconsult duur ongeveer 20 à 30 minuten. De voortgang van de behandeling wordt besproken en er wordt een nieuwe lichaamsanalyse gedaan. Ook evalueren we het traject zelf: is het haalbaar en past het echt bij jou? Ook kun je terecht met vragen en bekijken we welke variatiemogelijkheden er zijn. Zo nodig wordt het advies bijgesteld.

Sluit Menu