Risotto is een van mijn favoriete gerechten. Er is weinig nodig om een lekkere risotto te maken, een paar goede ingrediënten én even geduld. Dit is een leuke en lekkere variatie van het basisrecept en ook nog eens laag in calorieën. Zeker de moeite om te proberen!

👤 2 personen – 🕓 45 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
200 gram gamba’s
100 gram risotto rijst
100 gram blad spinazie
120 gram doperwten diepvries
1 prei
1 ui
1 knoflookteen
1 citroen
1 bouillonblokje
4 takjes verse tijm
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers daarna de citroen uit en zet even opzij. Bak de garnalen in wat olijfolie met peper en zout totdat ze mooi roze zijn. Schep ze uit de pan en zet opzij. Maak de pan niet schoon.
Snijd de prei en ui fijn, pers de knoflook uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui samen met de prei tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook en tijm nog twee minuten toe.
Schep de rijst door het prei-mengsel en voeg de citroensap toe. Als al het citroensap is opgenomen, schep je twee pollepels met bouillon door de rijst. Telkens als bijna alle bouillon is opgenomen voeg je twee nieuwe lepels toe. Dit herhaal je totdat de rijst mooi soepel en zacht is.
Meng als laatste de rasp van de citroen, de spinazie, de garnalen en de doperwten door het mengsel, dit wordt gaar door de warmte van de risotto. Schep het geheel goed door en laat het even 10 minuten staan voordat je het opdient.

Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarden per persoon

Energie 411 kcal
Eiwit 32 gram
Koolhydraten

55 gram

Vet 7 gram
Vezels 6 gram