Deze boerenkoolstamp van Chickslovefood is een originele variatie van de standaard stamppot. Zeker een aanrader voor deze winterse dagen. En ook nog eens makkelijk te maken!

👤 4 personen – 🕓25 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
700 gram zoete aardappel
200 gram zongedroogde tomaatjes
200 gram boerenkool
100 gram feta
2 flinke eetlepels grove mosterd
3 handjes amandelen

Bereiding
Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
Giet de aardappelen af en prak het geheel met een stamper tot een grove puree.
Zet de aardappelen terug op laag vuur en voeg vervolgens de boerenkool, mosterd en de zongedroogde tomaat toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
Rooster de amandelen in een koekenpan (zonder olie) totdat ze mooi bruin zijn. Snipper ondertussen de feta.
Verdeel de stamppot over vier borden en strooi de feta on top.

Eet smakelijk!