Tomaat en paprika zijn een heerlijke combinatie voor soep. Het is een vrij standaard soep, maar blijft toch een van mijn favorieten. 
Geschikt voor een lichte avondmaaltijd met bijvoorbeeld geroosterd brood, maar ook prima als lunch.

👤 +/- 3 personen – 🕓20 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
1 blik gepelde tomaten
2 paprika’s (hier heb ik geel en rood gebruikt)
1 ui
2 tenen knoflook
1 zakje mozzarella bolletjes
1 bouillonblokje
750 ml water
Pesto

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in grove stukken.
Giet een scheutje olie in een grote (soep)pan en bak de ui glazig. Bak vervolgens de knoflook en paprika kort mee, voeg op het laatst een flinke lepel pesto toe.
Voeg de gepelde tomaten, water en het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 15 minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en voeg 3 tot 4 mozzarella bolletjes aan toe.

Eet smakelijk!