Voor iedereen die een koolhydraatbeperkt dieet volgt, maar toch wil genieten van worstenbroodjes is dit recept de uitkomst! Het bevat maar 2 gram koolhydraten per worstenbroodje, een heel verschil vergeleken de 27 gram koolhydraten bij een ‘normaal’ worstenbroodje. Het maken kost even tijd, maar je krijgt er zeker iets lekkers voor terug.

👤 15 stuks – 🕓90+ minuten – 🍴 tussendoortje

Benodigdheden
550 gram half-om-half gehakt
340 gram geraspte Mozzarella, of andere milde jonge kaas
170 gram amandelmeel
4 eetlepels roomkaas
5 eieren

3 theelepels bakpoeder
N
ootmuskaat
Verse peper
Gemberpoeder
Koriander
Uipoeder
Knoflookpoeder
Mosterdzaad
Kurkuma
All-spice (= piment)

Bereiding
Meng het gehakt met 2 eieren. Voeg vervolgens de kruiden toe: 1 theelepel zout, 0,5 eetlepel nootmuskaat en verse peper, 0,5 theelepel van gember, koriander, ui, knoflook, mosterdzaad, kurkuma en all-spice. Maak een heel klein balletje van het gehakt en bak deze gaar in een koekepan, zodat je kunt proeven of het gehakt op smaak is. Voeg anders extra zout of kruiden toe.
Verdeel het gehakt in 15 stukken en vorm van ieder stuk een gehaktstaafje. Zet deze afgedekt weg in de koelkast of op een andere koele plaats.

Meng de geraspte kaas, het amandelmeel en de roomkaas in een magnetronbestendige schaal. Verwarm 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer het goed door en verwarm nog 1,5 minuut.
Klop ondertussen 2 eieren los met 0,25 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel ui- en knoflookpoeder, peper en zout naar smaak.
Strooi het bakpoeder over het kaasmengsel en meng dit samen met losgeklopte ei totdat er een stevig deeg ontstaat.
Verdeel het deeg in 15 balletjes. Dit kan wat lastig gaan omdat het deeg erg plakkerig is, maar dat komt goed.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg steeds 1 tot 4 balletjes deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg uit. Leg een gehaktstaafje op elk stukje deeg.
Vouw de buitenkanten van het deeg over het gehakt. Rol het deeg over de lange zijde op en maak de naad goed dicht. Het deeg zit dan als een soort envelopje om het gehakt.
Rol de worstenbroodjes tussen je handen om ze mooi rond te maken.
Verdeel de worstenbroodjes over 2 bakplaten. Klop het extra ei los in een kommetje en besmeer daarmee de worstenbroodjes. 
Bak de worstenbroodjes ± 25-30 minuten in de oven tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Zet ze eventueel nog even ondersteboven terug om de onderkant nog even te laten bruinen.

Eet smakelijk!