Zoete aardappelfriet wordt steeds populairder. Het is lekker en een gezonder dan normale frietjes. In dit recept maken we de zoete aardappelfriet uit de oven, zo worden ze krokant en komt er minder vet aan te pas dan uit de frituur.

Benodigdheden
1 kilo zoete aardappel
Olijfolie
Bloem
Tijm
Italiaanse kruiden
Cayenne peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Was de zoete aardappelen, in dit recept hebben we de aardappelen niet geschild maar kan wel als je dat fijner vindt.
Snijd de zoete aardappel eerst in plakken en vervolgens in reepjes van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Week de frietjes goed schoon in een bak met water en dep te vervolgens droog.
Paneer met een beetje bloem zodat ze krokant worden. Leg de frietjes op een bakplaat, zorg ervoor dat ze niet teveel over elkaar liggen. Besprenkel de frietjes met een klein beetje olijfolie en strooi daarna de kruiden erover heen.
Bak de zoete aardappel in ongeveer 30 tot 40 minuten krokant in de oven, schep ze iedere 10 minuten even om.

Smakelijk!