Linzen behoren tot de peulvruchten. Het advies geldt om 1 keer per week peulvruchten te eten. Vlees is die dag dan niet meer nodig. Peulvruchten, zoals linzen, bevatten namelijk net zoals vlees ijzer, eiwit en B-vitamines. Daarnaast zijn linzen een bron van vezels. Een ideale soep dus voor een dagje zonder vlees!

👤 2 personen – 🕓60 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
200 gram gedroogde rode linzen
1 grote ui
kwart rode peper
3 tenen knoflook
1 groentebouillonblokje
3 theelepels paprika poeder
3 theelepels garam masala
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
1 eetlepel olie
1 eetlepel vloeibare boter

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper en de gepelde teentjes knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de rode peper en knoflook toe en bak dit samen nog een minuut.
Kook 600 milliliter water (met de waterkoker) en schenk deze bij de ui, peper en knoflook. Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, paprikapoeder en de linzen toe. Laat het geheel 45 minuten doorkoken. Roer af en toe een keer door.
Verwarm in de laatste minuten  in een apart pannetje de vloeibare boter en bak hierin kort de garam masala. Schep de tomatenpuree erbij, roer samen door en voeg het bij je soep.
Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Verdeel de soep over 2 kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom.

Eet smakelijk!