Wanneer we niet naar het buitenland op vakantie kunnen moeten we het lekkere eten van daar maar naar hier halen. Deze Griekse quinoasalade is een echte aanrader! Smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens gezellig uit.
👤 4 personen – 🕓20 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
250 gram quinoa
150 gram witte kaas
1 komkommer
200 gram tros cherrytomaten
120 gram olijven met knoflook
300 gram yoghurt Griekse stijl 0% vet
7,5 gram munt
0,5 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en bereid de quinoa volgens de verpakking.
Rasp de komkommer grof, schep in een zeef en laat de komkommer goed uitlekken.
Snijd de witte kaas in blokjes en doe deze in een bakje. Voeg de oregano en 1 eetlepel olijfolie toe, breng verder op smaak met peper. Halveer de tomaatjes en olijven.
Snijd de knoflook uit het bakje van de olijven fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Duw met de achterkant van een lepel het overtollige vocht uit de komkommer. Meng de knoflook, munt, Griekse yoghurt en komkommer. Breng op smaak met 1 eetlepel olie en peper.
Giet de quinoa af en verdeel over 4 kommen. Verdeel er de witte kaas, tomaatjes, olijven en tzatziki over.
Eet smakelijk!