Vandaag delen we een recept van Uit Pauline’s Keuken, namelijk dit lekkere en gezonde bananenbrood. Bananenbrood is een ideaal tussendoortje, het bevat weinig suiker en is toch erg lekker. Wanneer je deze in het weekend bakt ben je de hele week voorzien van een tussendoortje voor op het werk of mee naar school. Luchtdicht verpakt of in aluminiumfolie kun je het brood 5 dagen bewaren, daarnaast kun je het ook goed (gesneden) invriezen.
👤 +/- 16 sneden – 🕓 60+ minuten – 🍴 tussendoortje
Benodigdheden
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram amandelmeel
60 gram dadels
2 theelepels bakpoeder
50 gram pure chocola
75 gram gemengde noten
30 gram kokosrasp
Snuf zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray of bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Eet smakelijk!