In 20 minuten heb je deze heerlijke garnalenlinguine op tafel staan. De combinatie van gember, knoflook en chilipoeder geeft een lekkere smaak aan het eten, hierdoor heb je verder geen saus of zout nodig.
👤 2 personen – 🕓 20 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
200 gram verse linguine (of 150 gram pasta)
250 gram garnalen (groot, diepvries), ontdooid
1 courgette
200 gram cherrytomaten
50 gram rucola
1 teentje knoflook
1 centimeter verse gember
1 eetlepel olijfolie
10 gram boter
Gedroogde chilipoeder
Bereiding
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het koken goed uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Schil de gember en snijd deze fijn. Was en halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen 1 minuut, breng op smaak met peper. Voeg de coutgette, knoflook, fijngesneden gember en de chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Doe de boter erbij en draai het vuur helemaal laag.
Schep de rucola, tomaten en de uitgelekte linguine door het pittige garnalenmengsel en blijf omscheppen tot alle sliertjes met een laagje gember-knoflookolie bedekt zijn.
Eet smakelijk!