Deze Italiaanse plaattaart heeft iets weg van een pizza, maar dan iets krokanter. De plaattaart alleen bevat onvoldoende groente, serveer hem dus met een kop verse tomatensoep. Is niet alleen een goede aanvulling van groente, maar ook een perfecte combinatie van smaak!
👤 2 personen – 🕓30 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
6 plakjes filodeeg
1 blikje tomatenpuree
3 tomaten
80 gram mozzarella (light)
20 gram pijnboompitten
1 eetlepel pesto
1 eetlepel olie
basilicumblaadjes
Italiaanse kruiden
Bereiding
Ontdooi de vellen filodeeg ongeveer in 30 minuten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg 2 vellen filodeeg op de bakplaat en zorg dat de vellen elkaar iets overlappen. Maak daarop een tweede en derde laag van 2 vellen filodeeg. Bestrijk de bovenste laag filodeeg met een klein beetje olie (voornamelijk de randjes).
Meng de tomatenpuree met de Italiaanse kruiden en verdeel deze over het filodeeg. Snijd vervolgens de tomaten en mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over de plaattaart. Bak de plaattaart in 20 minuten goudbruin, knapperig en gaar.
Garneer vervolgens met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!