Nu de Sint weer in het land is liggen de winkels vol met lekkernijen. Pepernoten, chocoladeletters, marsepein.. Helaas allemaal bomvol suiker.
Deze sinterklaasmuffin is een lekker en gezond alternatief.

👤 10 muffins – 🕓 45 minuten – 🍴 tussendoortje

Benodigdheden
150 gram volkorenmeel
2 bananen
1 grote peer
2 eieren
50 gram amandelen
8 gram bakpoeder
Speculaaskruiden

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de banaan in plakjes en stop deze met de eieren in een blender. Laat deze ongeveer 1 minuut door elkaar mengen, zodat het wat luchtig wordt. Schud het mengsel in een grote kom en voeg de meel, bakpoeder en speculaaskruiden toe. De hoeveelheid speculaaskruiden kan qua smaak bepaald worden, maar kies voor ongeveer 1 eetlepel. Meng het geheel met een mixer door elkaar.
Schil de peer en snij deze in kleine blokjes. Brokkel hierna de amandelen in kleine stukjes. Voeg de peer en amandel toe aan het mengsel en roer het door elkaar met een lepel. Verdeel het totale mengsel over de muffinvormpjes en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met een naald of deze gaar zijn.

Eet smakelijk!