Een keer wat anders dan de standaard barbecue? Maak dan deze gepofte zoete aardappel! De zoete aardappel is een koolhydraat bron en daardoor een vervanging voor het stokbrood, de salsa zorgt voor wat extra groente bij de barbecue. Daarnaast ook een leuke vegetarische afwisseling.
👤 4 personen – 🕓35 minuten – 🍴 bijgerecht
Benodigdheden
2 grote zoete aardappels
250 gram verse ananas
1 maiskolf
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
4 eetlepels crème fraîche light
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel koriander
0.5 bosje dille
Bereiding
Kook de maiskolf in 10 minuten gaar. Boen de zoete aardappels schoon. Bestrijk ze met de olie en verpak in aluminiumfolie. Pof de aardappels op de hete barbecue in 15-20 minuten gaar.
Snipper de rode ui. Hak de rode peper, koriander en dille fijn. Snijd de maiskorrels van de kolf en meng met de ui, koriander, ananas, rode peper en limoensap. Meng in een ander kommetje de crème fraîche met de dille.
Snijd de zoete aardappelen na het garen doormidden en bestrijk met de barbecuesaus. Rooster daarna nog 5 minuten langer op de barbecue. Als je de aardappels goed kan doorsnijden zijn ze helemaal gaat. Leg ze op een bord en serveer met de crème fraîche en de salsa.
Eet smakelijk!