Bloemkool is deze maand (december) een seizoensproduct.
Onderstaande ovenschotel is een lekkere variatie om bloemkool te bereiden.
👤2 personen – 🕓 30+ minuten – 🍴hoofdgerecht
Benodigdheden
150 gram rundergehakt
500 gram aardappelen
1 kleine bloemkool
150 gram champignons
stukje prei
± 150 ml halfvolle melk
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
Maak de groente schoon. Snijd de bloemkool in roosjes, de prei is smalle ringen en de champignons in plakken.
Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul. Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door. Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
Breng de melk aan de kook. Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) lichtbruin kleuren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie 521 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 50,5 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram Vezels 9,1 gram
Zout 0,5 gram