Marineer de kip in currypasta met halfvolle yoghurt. Dit geeft een heerlijke smaak aan de kip.

👤 2 personen – 🕓30-45 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
200 gram kipfilet
300 gram gesneden kool
1 winterwortel
1 bosui
stuk bruin plat (Turks) brood
4 eetlepels halfvolle yoghurt
½ eetlepel currypasta
1 eetlepel slasaus, 25% olie
citroensap
peper
satéprikkers

Bereiding
Meng de currypasta met 2 eetlepels yoghurt.
Snijd de kipfilet in repen en schep het currymengsel erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
Maak een sausje van de slasaus, wat yoghurt, het citroensap en wat peper. Meng het sausje met de wortel, kool en bosui. Zet de salade afgedekt koel weg zodat de smaken in trekken en de kool wat zachter wordt.
Rijg de repen kip aan satéprikkers. Rooster de kip in een hete grillpan in 8 minuten gaar en bruin.
Serveer de kipspiesjes met de salade en een stuk brood.

Eet smakelijk!


Voedingswaarde per persoon

Energie 470 kcal
Eiwit 45 gram
Koolhydraten

50 gram

Vet 9 gram
Vezels 10 gram
Zout 1,5 gram