Dit is een erg makkelijk recept, wat bijna helemaal in de oven gaat. In totaal is het 10 minuten bereidingstijd en 25 minuten in de oven. Perfect op de dagen dat je niet veel zin hebt om te koken.
👤4 personen – 🕓 35 minuten – 🍴hoofdgerecht
Benodigdheden
200 g kipfiletblokjes
250 g zoete aardappelen
125 g cherrytomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
200 g kikkererwten in blik
1 tl gedroogde oregano
2 el traditionele olijfolie
15 g peterselie (vers)
1 el mayonaise
2 el ketchup
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Neem weer na 10 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie | 550 kcal |
Eiwit | 32 gram |
Koolhydraten |
49 gram |
Vet | 22 gram |
Vezels | 12 gram |
Natrium | 365 mg |