Een heerlijk vegetarisch gerecht met de Marokkaanse kruiden ras el hanout als smaakmaker.
👤 2 personen – 🕓 30+ minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
100 gram zilvervliesrijst
250 gram broccoli
1 aubergine
3 tomaten
1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels ras el hanout
¼ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn. Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes. Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
Bak de blokjes aubergine in de andere lepel olie zacht met de rest van de ras el hanout. Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie | 530kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten |
65 gram |
Vet | 15 gram |
Vezels | 20 gram |
Zout | 0,8 gram |