Asperges vind ik een van de lekkerste groenten van de lente. Het seizoen van de Nederlandse asperges begint elk jaar in april en duurt officieel tot 24 juni.
Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en kunnen op verschillende manieren bereid worden.

👤 2 personen – 🕓30-45 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
500 gram asperges
150 gram gepelde gekookte garnalen
½ sjalotje
6 sprieten bieslook
4 takjes (platte) peterselie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
Snijd het stukje sjalot heel fijn.
Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper. Schep er de garnalen erdoor.
Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.

Serveer de aspergesalade met krielaardappelen (200 gram persoon).

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon (inclusief aardappelen)

Energie 415 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten

45 gram

Vet 15 gram
Vezels 6 gram
Zout 1,9 gram