Een lekkere zomerse variatie voor een stamppot.

👤 2 personen – 🕓 30-45 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
500 gram aardappelen
200 gram gerookte makreel
150 gram kerstomaatjes
150 gram veldsla
50 gram rucola
4 sjalotjes
12 blaadjes basilicum
1 eetlepel (olijf)olie

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Pel de sjalotten en snijd ze klein. Fruit de sjalotten in de olie zacht.
Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon. Halveer de tomaatjes. Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.
Stamp de gare aardappelen grof. Meng er de sjalotten met makreel en de rest van de groente en de basilicum door. Warm het geheel goed door.

Eet smakelijk!


Voedingswaarde per persoon

Energie 618 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten

51,3 gram

Vet 29,8 gram
Vezels 8,2 gram
Zout 2 gram