Dit gerecht is een feestje van verschillende smaken. Geroosterde pinda’s hebben een zoet karakter dat goed past bij de garnalen. De dressing maak je zelf met ingrediënten die je veel terugziet in de Aziatische keuken, verse gember en limoen. De limoen zorgt niet alleen voor een frisse noot, het sap versterkt ook de smaken van de andere ingrediënten.

👤 2 personen – 🕓30-45 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
130 gram zilvervliesrijst
400 gram broccoli
160 gram garnalen
2 bosuien
30 gram gezouten pinda’s
2 cm verse gember
1 limoen
2 knoflooktenen
20 ml sojasaus
2 theelepels witte balsamicoazijn
4 theelepels honing
1,5 eetlepel zonnebloemolie
½ eetlepel olijfolie

Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen in een andere pan met deksel water aan de kook voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes.
Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda’s grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Kook de broccoli 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom de helft van de gember, 4 tl limoensap, 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda’s toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en leg er de broccoli op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

Energie 617 kcal
Eiwit 29,2 gram
Koolhydraten

64,8 gram

Vet 24,3 gram
Vezels 10,5 gram
Zout 2,47 gram