Door de warme ingrediënten is dit een lekkere maaltijdsalade voor deze koudere dagen. In de salade worden veel verschillende smaakmakers gebruikt, hierdoor is een dressing niet nodig. De maaltijd past in een gezond voedingspatroon.
👤 2 personen – 🕓 30+ minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
150 gram bieflap
150 gram volkoren noedels
100 gram peultjes
6 stengels bleekselderij
½ komkommer
3 bosuitjes
1 teentje knoflook
stukje verse gember (grootte van ½ duim)
½ Spaanse peper
1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
2 eetlepels olie
1 theelepel citroensap
1 eetlepel sesamzaad
Bereiding
Schil het stukje gember en rasp het. Snijd het stukje peper heel fijn. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van de gember, peper, knoflook met de sojasaus, 1 eetlepel olie en het citroensap.
Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
Bak de reepjes gemarineerd vlees in de rest van de olie bruin.
Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie | 550 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Vet | 15 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,7 gram |