Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten. Daarom is het advies om 1 tot 2 keer per week vis te eten. Probeer dit recept met witvis.

👤 4 personen – 🕓 40 minuten -🍴 hoofdgerecht
 

Benodigdheden
500 gram tilapiafilet of andere witvis

1 grote ui
2 tenen knoflook
1 bloemkool
2 zoete puntpaprika’s
1 blik gepelde tomaten
200 milliliter kokosmelk (light)
260 gram zilvervliesrijst

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 visbouillontablet
1 limoen
verse koriander
peper
zout

Bereiding
Snijd de vis in grove blokken, vermeng deze met het sap van een halve limoen, peper en zout. Zet de vis een kwartiertje in de koelkast.
Kook ondertussen de zilvervlies rijst volgens de verpakking.
Schil en snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Was en snijd de paprika en de bloemkool in stukken.
Verhit in een (stoof)pan de olie. Bak de vis enkele minuten met de ui en knoflook. Doe de komijn en paprikapoeder erbij. Voeg de groente toe en bak een minuut of 5 mee. Doe nu de bouillon en de gepelde tomaten erbij. Roer alles goed door en voeg de kokosmelk toe. Laat dit samen 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Garneer met schijfjes limoen en koriander. Serveer met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 562 kcal
Eiwit32,7 gram
Koolhydraten61,2 gram
Vet19 gram
Vezels7,7 gram
Zout1,18 gram