Een echt Mexicaans recept dat in 15 minuten op tafel staat! Ideaal voor de dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Bonen bevatten net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamines en zijn dus een goede vleesvervanger.

👤 4 personen– 🕓15 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
8 volkoren tortillawraps (medium)
400 gram zwarte bonen (blik)
300 gram mais (blik)
1 komkommer
2 uien (of 175 gram uiensnippers)
100 gram cheddar
125 gram crème fraîche light
15 gram verse koriander
115 gram La Morena homemade salsa in pot

Bereiding
Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Rasp de cheddar. Meng de helft van de koriander met de kaas, crème fraîche en uiensnippers.
Verdeel het mengsel over de helft van de wraps en vouw de wrap dubbel.
Bak de quesadilla’s  5 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege (laat de quesadilla op een bord glijden, leg een ander bord erop, draai om en laat de quesadilla weer in de pan glijden). Houd warm onder aluminiumfolie. Gebruik eventueel 2 pannen zodat je 2 quesadilla’s tegelijk kunt bakken.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Snijd de komkommer in stukjes van 1 cm. Meng de bonen, mais en komkommer met de rest van de koriander.  Serveer met de quesadilla’s en salsa.

Eet smakelijk!