Vandaag delen we een heerlijk vegetarisch recept van het Voedingscentrum, namelijk een spinazie-aardappelgratin. Het recept is laag in calorieën en past daarom goed binnen een energiebeperkt dieet.
👤 2 personen – 🕓 30+ minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
400 gram diepvries spinazie
400 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
2 bosuitjes
1 ei
50 gram walnoten
40 gram geraspte belegen 30+ kaas
1 volkoren beschuit
Bereiding
Laat de spinazie ontdooien. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en nootmuskaat door de spinazie. Hak de walnoten grof.Warm de oven voor op 175 °C.
Doe in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.
Maak de beschuit fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en goudgeel kleuren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie | 520 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten |
45 gram |
Vet | 25 gram |
Vezels | 8 gram |
Zout | 0,6 gram |