Tijd voor een lekkere en gezonde salade! Deze carpaccio salade is rijk gevuld met carpaccio, kaas, pijnboompitten en verschillende groenten. Daarnaast bevat een portie slechts 7,2 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van deze salade genieten als je een koolhydraatbeperkt dieet volgt.

👤 2 porties– 🕓15 minuten – 🍴 lunch

Benodigdheden
120 gram carpaccio (1 pakje)
100 gram rucola sla melange
100 gram cherrytomaatjes
4 radijsjes
0,5 komkommer
0,5 paprika
20 gram Parmezaanse kaas
15 gram pijnboompitten

2 eetlepels groene pesto
1 eetlepel yogonasie
Scheutje water


Bereiding
Verdeel de rucola over 2 borden.
Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in partjes, de radijsjes in plakjes en de paprika in blokjes. Verdeel dit over de sla.
Verdeel de carpaccio over de borden.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
Maak een dressing van de pesto met de yogonaise en verdun deze met een scheutje water. Besprenkel de carpaccio met de dressing.
Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

PS. Serveer eventueel met een stukje stokbrood voor een lichte avondmaaltijd of gebruik de salade als inhoud voor een wrap. (Dit past niet bij een koolhydraatbeperkt dieet.)