Het recept van vandaag past in een koolhydraatbeperkt dieet.
Doordat de pasta wordt vervangen door courgette bevat het recept een stuk minder koolhydraten.

👤2 personen – 🕓 30 minuten – 🍴hoofdgerecht

Benodigdheden

200 gram grote (gekookte) garnalen
2 courgettes
8 cherry (tros)tomaatjes
1 ui
3 tenen knoflook
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel tijm
1/2 eetlepel rozemarijn
een handvol verse peterselie
een scheutje droge, witte wijn
peper & zout

Bereiding

Was de courgettes en maak er met een spirelli ‘courgetti’ van. Heb je geen spirelli? Snijd de courgettes dan met een mes in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer hierin de courgetti 3 minuten.
Giet de courgetti hierna af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in kleine stukjes. Verhit een hapjespan of braadpan, doe hierin de olijfolie en bak de ui met de knoflook aan, voeg de gedroogde kruiden toe en bak enkele minuten tot de ui zacht is. Blus af met een scheutje wijn.
Voeg nu de tomaatjes toe en bak enkele minuten mee. Voeg als laatste de garnalen toe en bak deze kort mee om ze te verhitten (ze zijn al voorgekookt dus gaar).
Breng verder op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!