Volkoren spaghetti bevat meer vezels dan gewone spaghetti. Deze vezels zijn goed voor onze darmen en zorgen er tevens voor dat we langer een verzadigd gevoel hebben van de maaltijd.

👤2 personen – 🕓 15-30 minuten – 🍴hoofdgerecht

Benodigdheden
150-200 gram dunne volkoren spaghetti
200 gram shiitake
150 gram (Hollandse) garnalen
1 teentje knoflook
6 takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels kookroom light
50 ml halfvolle melk

Bereiding
Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in reepjes. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje heel fijn. Was de peterselie en knip het kruid klein. 
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten mee. 
Bak de garnalen 1 minuut mee. Voeg de room en de melk toe. Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met wat peper.
Laat de gare pasta uitlekken en schep het door het garnalenmengsel.
Strooi de peterselie er over.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie  420 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 60 gram
Vet 5 gram
Vezels 9 gram
Zout 1,9 gram