Deze  burgers op Mexicaanse style is echt een van mijn favoriete gerechten! Comfortfood, maar dan toch op een gezonde manier met voldoende groente. Zeker de moeite om een keer te proberen.

👤 2 personen – 🕓30 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
2 tartaartjes
2 grote volkoren wraps
3 tomaten
1 avocado
1 ui
1 rode peper
1 limoen (sap)

Bereiding
Versnipper de ui en rode peper, verdeel beide gelijk over 2 schaaltjes (1 schaaltje voor de salsa en 1 voor de guacamole).
Snijd de tomaten klein, voeg deze vervolgens toe aan 1 schaaltje met rode peper en ui. Voeg wat limoensap toe en breng de salsa eventueel verder op smaak met peper.
Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom samen. Voeg dit samen met het andere deel van de rode peper, uit en limoensap en meng het tot een romige massa.
Bak de rundertartaartjes gaar, deze mogen wat rosé zijn. Bak ze niet te lang want dan kan het vlees te droog worden.
Snijd met een kommetje ter grootte van je burger 4 rondjes uit iedere wrap. Gooi je restjes wraps niet weg, maar snijd deze in kleine stukjes. Bak deze reepjes vervolgens met wat paprikapoeder kort in dezelfde pan van de tartaar tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Vervolgens bouw je de burgers in 3 verschillende lagen.  Start met een wraprondje, daarop de salsa, vervolgens weer een wrap met daarop de burger, wrap, gaocamole en sluit af met een wrap.
Serveer de burgers met je zelfgemaakte tortillachips.

Eet smakelijk!