Een makkelijk gerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat! De verse kruiden, limoen, cranberry´s en yoghurt geven een heerlijk frisse en unieke smaak aan deze salade met parelcouscous.
👤 4 personen – 🕓20 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
200 gram parelcouscous
290 gram tonijn(moot) in olijfolie
400 gram cannellinibonen in blik
1 komkommer
3 bosuien
1 limoen
15 gram verse platte peterselie
15 gram verse munt
50 gram gedroogde cranberry’s
4 el Turkse yoghurt
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten.
Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
Roer de couscous los met 3 eetlepels tonijnolie , 1 eetlepel limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng eventueel op smaak met peper. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.
Eet smakelijk!