Een broodje gyros wordt vaak als fastfood gezien, maar ook dit kun je op een gezonde manier klaar maken. Dit pita broodje met gyros past in een gezond eetpatroon.
👤 2 personen – 🕓 20 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
2 pita broodjes
175 gram filetlapjes à la minute
200 gram trostomaten
½ komkommer
120 gram olijven zonder pit
85 gram Griekse yoghurt (0% vet)
½ teen knoflook
1,5 eetlepel Euroma mediterrane kruiden (AH)
1,5 eetlepel olijfolie
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes en meng met de Mediterrane kruiden en 2/3 van de olie.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in boogjes en rasp de rest met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
Snijd de tomaten in dunne partjes en laat de olijven uitlekken. Meng de olijven, komkommerboogjes en tomaten met de rest van de olie en breng op smaak met peper.
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de marinade 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
Snijd de broodjes open en vul met de salade, gyros en wat tzatziki.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
Energie | 590 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten |
48 gram |
Vet | 26 gram |
Vezels | 10 gram |
Natrium | 840 mg |