Een frisse quinoasalade met een heerlijke ingrediëntencombinatie. De sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
👤 2 personen – 🕓30-45 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
150 gram quinoa
250 gram sperziebonen
100 gram peultjes
3 eieren
30 gram zachte geitenkaas
1 bosje radijs
1 eetlepel olijfolie
citroensap
chilivlokken
basilicum
Bereiding
Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
Kook de eieren hard.
Maak de groente schoon. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën. Kook de sperziebonen 10 minuten in weinig water. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar. Snijd de radijs in vieren.
Meng de quinoa en groente met de olie, citroensap en chilivlokken naar smaak. Laat alles koud worden.
Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie | 505kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten |
50 gram |
Vet | 20 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,5 gram |