Dit recept bevat een seizoensproduct van deze maand (april), namelijk prei. De verrassende ingrediënten maken deze eenvoudige curry speciaal.

👤 2 personen – 🕓 15-30 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
150 gram zilvervliesrijst
500 gram prei
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
100 ml halfvolle yoghurt
8 blaadjes munt
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
½  bosje koriander
1 theelepel komijnzaad
ca. 1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olie

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn. Meng dit met wat peper door de yoghurt.
Schil het stuk gember en rasp het. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in stukken van 3 cm en de tomaten in blokjes.
Was de koriander. Snijd de stelen klein en houd de blaadjes apart.
Fruit de ui en de knoflook met de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de kerrie in de olie tot het gaat geuren. Voeg de prei en de tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze mee met de groente.
Serveer de preicurry, de muntyoghurt en de rijst apart.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 610 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten

85 gram

Vet 20 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,6 gram