Een makkelijk en gezond recept dat binnen 15 minuten op tafel staat. Ideaal voor de drukke dagen, wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om lang in de keuken te staan. Doordat er geen bouillonblokjes worden gebruikt bevat de soep weinig zout.

👤 2 personen – 🕓 10-15 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
1 blik tomatenblokjes zonder zout of 600 gram tomaten
100 gram volkoren ravioli (zonder vlees)
1 paprika
1 dunne prei
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram amandelen
basilicum
1 eetlepel olie
½ klein volkoren stokbrood

Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. Maak de paprika en eventueel de tomaten schoon en snijd alles in blokjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de paprika, de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Hak de amandelen grof. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Roer de amandelen door de soep.
Breng de soep op smaak met peper en basilicum en serveer er (eventueel) stokbrood bij.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 470kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten

40 gram

Vet 25 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,8 gram