Korte tijd geleden heeft het Voedingscentrum de nieuwe ‘Kies ik gezond?’ app gelanceerd. Deze app helpt je bij het maken van gezonde productkeuzes, op basis van wat jij belangrijk vindt.

Je kunt in de app zelf aangeven waar je op wilt letten, bijvoorbeeld op calorieën, koolhydraten, eiwitten of zout. Daarnaast heb je de optie om te zien of iets in de Schijf van Vijf staat, én wat eventueel een gezondere keuze is. Als je een product zoekt, kun je de zoekresultaten filteren. Je kunt filteren op Schijf van Vijf, supermarkten (producten van de Lidl zijn niet meegenomen in de app), merken en productcategorieën. Als je bijvoorbeeld op Schijf van Vijf filtert, dan krijg je alleen de producten te zien die in de Schijf van Vijf staan. Op deze manier kan je producten gemakkelijk met elkaar vergelijken en vervolgens een keuze maken.

Mocht je het toch nog lastig vinden om te beoordelen of een product gezond is, stel je vraag dan ook gerust via het contactformulier of per e-mail: info@nieuwenhuijzendietetiek.nl.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/apps-en-tools-van-het-voedingscentrum/voedingscentrum-apps/kies-ik-gezond-.aspx