Heerlijke koolhydraatbeperkte variant voor pizza. Je kunt enorm variëren met de toppings die je gebruikt. Kies  wat groente, vlees of vis en kaas. Beperk de hoeveelheid kaas en saus een beetje om het gezond te houden.

👤 2 personen – 🕓30 minuten – 🍴 hoofdgerecht

Benodigdheden
2 courgettes (geel of groen)
100 ml pizzasaus
1 theelepel Italiaanse kruiden
Toppings naar keuze
30+ kaas of mozarella

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Snijd de courgettes over de lengte doormidden en schraap met een lepel het zachte deel eruit.
Lepel de pizzasaus in het holle gedeelte van de courgettes en strooi de Italiaanse kruiden hier overheen.
Verdeel de toppings naar keuze over de courgettes. Op deze foto hebben we de volgende toppings gebruikt: paprika, gerookte kip, ui en geraspte kaas. 
Bak de pizza courgettebootjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar (totdat de courgettes zacht zijn en de kaas gesmolten is).
Verdeel de verse basilicum over de courgettebootjes en serveer ze direct.

Eet smakelijk!