Gado gado is een typisch Indonesisch gerecht. Het is eigenlijk een soort salade met kort gekookte groentes, een gekookt eitje en een pindasaus. Doordat deze gado gado is gemaakt met bloemkoolrijst is het laag in koolhydraten en een echt groentebommetje! Heb je nog andere groentes in huis? Varieer gerust, in principe kun je bijna alle groentes hiervoor gebruiken.
👤 2 personen – 🕓20 minuten – 🍴 hoofdgerecht
Benodigdheden
250 gram bloemkoolrijst
1 wortel
100 gram spitskool
100 gram rode kool
1 komkommer
2 eieren
2 eetlepels pindakaas (100% pindakaas)
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
Scheutje halfvolle melk
Bereiding
Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst in 5 minuten gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Snijd de wortel en komkommer in plakjes. Snijd de rode kool en spitskool in sliertjes (of koop deze gesneden).
Zet een pan met water op. Blancheer de rode kool en spitskool ongeveer 2 minuten in kokend water en de wortel 3 minuten (alle groente los van elkaar). Spoel daarna af met koud water zodat het kookproces stopt.
Breng in een andere pan de pindakaas, ketjap, sambal en melk onder af en toe roeren langzaam aan de kook. Meng totdat je een dikke pindasaus krijgt. Te dik, voeg nog wat melk toe. Te dun, voeg nog wat pindakaas toe. De saus mag wel wat dunner zijn dan ‘normale’ satésaus.
Gebruik diepe borden en begin met de bloemkoolrijst. Verdeel daarna alle groente, de saus en het eitje over de borden.
Garneer eventueel met wat seroendeng en ongezouten pinda’s (niet teveel).
Eet smakelijk!